Vera-Goblen...si altele...

vineri, 19 octombrie 2012

tricotat

tricotat

mi-am redescoperit , dupa vreo 20 de ani , dumas , ce mai, o veche pasiune...

romania

romania

romania

vara 2012, pe valea serpuita a oltului

romania

un costum pe care parca l-am vazut undeva...

romania

nu pot spune ca am ramas cu o impresie prea placuta.inca de la coada pentru bilete incepi sa te simti ca un raufacator...nemaipunand la socoteala preturile ridicol de mari , pentru ceea ce va urma sa vezi, la poarta stau 2 zdrahoni care te privesc banuitori , si prin atingeri cam personale se conving ca nu vrei cumva sa inseli actualii proprietari ai frumosului asezamant.noroc cu imaginea castelului , care iti apare dupa un urcus pe o poteca pietruita, rasarit parca din piatra \ce-i tine loc de temelie. am avut nesansa sa ne nimerim cu un grup de turisti olandezi , asa ca noi, romanii, am fost lasati sa vizitam de capul nostru, ghidandu-ne dupa semne, in timp ce ghizii ofereau explicatii olandezilor , nu zburatori , ci foarte batrani si decolorati.ne-am zbenguit peste tot , am facut poze cu telefonul pe unde am vrut, sia , nu am platit taxa de poze... camere multe , cam saracacioase , tinand cont ca au fost locuite de insasi regina maria...probabil cele mai valoroase piese au fost recuperate si vandute pe la licitatii, si nimic nu garanteaza ca cele ramase sunt si autentice. cel mai tare m-au frapat niste costume ,care ,initial te lasa sa crezi ca sunt autentice , dar la oapropiere mai indiscreta descoperi ca au fost purtate in filme...probabil de sergiu nocolaescu.,..cum sa vii cu asa ceva intr-un muzeu care se pretinde serios? ce mai, per ansamblu impresia a fost dezamagitoare, cateva piese doar merita vazute , dar adevarata valoare este constructia in sine, felul cum a fost pozitionata , si scopul caruia ii servea.mai departe, totul este doar afacere, profitabila in dracipentru mostenitorii nedemni din prezent.

romania

drumul catre intrarea in castel, cam in panta mi-a pus sangele in miscare , mai ales dupa emotiile curbelor abordate cam haotic.

romania

pe drumul serpuit catre bran , pe langa rucar , te asteapta crescatorii de caini ciobanesti, cu oferte care mai de care mai de nerefuzat.niste bulgari albi , pufosi si lingaciosi, care in cateva luni vor ajunge sa te puna cu botul pe labe...