Vera-Goblen...si altele...

miercuri, 20 aprilie 2011





PUI UMPLUT
1 PUI MARE
O JUMATATE DE KILOGRAM DE CARNE TOCATA DE PUI SAU PORC
10 CIUPERCI,
2 CEPE MARI
1 MORCOV
2OUA
SARE ,PIPER, PATRUNJEL, UNT, BOIA DE ARDEI DULCE SAU IUTE, CUM ITI PLACE,PRAF DE USTUROI
Se alege un pui mare , se pregateste pt umplut, frecandul cu sare, piper,boia,praf de usturoi.


Se caleste ceapa cu ciupercile, morcovul ras marunt pe razatoare , un pic de sare, piper pana cand scade zeama lasata de ciuperci, se adauga patrunjelul si se trage de pe foc.

Carnea tocata se pune intr-un castron mare , se pun ouale crude, se adauga legumele calite, se potriveste de gust si se umple puiul cu aceasta compozitie, indesand bine cu o lingura.

Se coase cu o ata mai rezistenta la gat si la fund.
Se pune in tava de coacere, cu un pahar de vin alb, un cub maricel de unt,daca vrei si cu cateva sferturi de cartofi , presarati cu sare ,piper , boia, rozmarin…se acopera cu o folie de aluminiu ca sa nu se arda.folia se scoate dupa vreo ora si jumatate.se socoteste la copt cate o ora pt fiecare kilogram de carne, dar in general, dupa 2 ore este gata, la foc potrivit, vreo 150-175 de grade.oricum il intepi la subtioara pulpelor, si daca curge zeama roz ,nu e
gata si il mai lasi.

SPER SA NU FI UITAT NIMIC, DAR ,ORICUM AR FI ,TOT IESE O BUNATATE.SPER SA TE DESCURCI CU TOATE RETETELE, AURA , DEABEA ASTEPT SA-MI SPUI CUM AU IESIT.
PRECIZEZ CA POZELE NU-MI APARTIN , SUNT DE PE BLOGUL AL CARUI NUME APARE PE POZE, DAR SI EU PROCEDEZ LA FEL.
POFTA MAREEEE!!!!

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire